Externen zijn nog altijd een wegwerpartikel

Externe medewerkers worden nog altijd gezien als wegwerkartikel, zegt Roeland van Laer. “Na een prettige samenwerking is het vaak ‘Doei!’ Vervolgens heb je nooit meer contact.” Het is volgens hem de hoogste tijd dat HR zich gaat ontfermen over flex. Ofwel, tijd voor Total Workforce Management. Dat betekent ook dat externen dezelfde privileges moeten krijgen als werknemers. 


‘In 2040 bepalen technologie, AI en big data de HR-agenda’

HR mist tot nu toe het antwoord op trends als remote working, flexwerk, AI en big data. Auteur en HR-strateeg Roeland van Laer weet hoe HR de regie terugneemt.

VIDEO: Optimaal ontsluiten van de arbeidsmarkt: maak de stap naar TTA

In dit webinar laat Roeland van Laer zien hoe organisaties met Total Talent Acquisition optimaal de arbeidsmarkt kunnen ontsluiten. Veel organisaties hebben namelijk beperkte toegang tot beschikbaar personeel, omdat hun recruitmentaanpak gesegmenteerd is. Vaste werving, inhuur, sourcing en employer branding zijn vaak apart georganiseerd.


Sterkere strategische positie met Total Workforce Management: ontwikkel HR-beleid voor al je werknemers

Veel werkenden kiezen bewust voor meer flexibiliteit. Daarom is het belangrijk om hier ruimte voor te geven in je organisatie. En dan wel op een nieuwe en vooral duurzame manier. Om ook in de toekomst te beschikken over voldoende, gekwalificeerd, gemotiveerd en flexibel inzetbaar personeel, pleiten werkgevers al jaren voor het verduurzamen van flexibele structuren en arbeidsverhoudingen.