“Bedrijven die met Total Workforce Management aan de slag gaan, zullen gewilde werkgevers van de toekomst en succesvoller zijn”.

Roeland van Laer is HR-strateeg en -expert. Ruim 25 jaar vervulde hij diverse HR- en managementposities. Door de opkomst van wendbare organisaties en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt ziet hij dat het traditionele HRM tekortschiet. De laatste jaren van zijn HR-carrière heeft hij gewijd aan het optimaliseren van zijn model om HRM radicaal te verbeteren.

Roeland haalde een MBA aan de Business School Netherlands. Hij schreef zijn Dissertation met de titel ‘Working apart together in een flexibele arbeidsmarkt’ en legde hiermee de basis voor zijn boek. Hij is met Alliander in 2018 genomineerd voor de Werf& Award in de categorieën Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie en won met Alliander in 2020 de Werf& Award-publieksprijs in de categorie Recruitment. Hij heeft vele jaren ervaring bij corporates en vervulde diverse HR- en managementposities bij USG, Antonius Ziekenhuis, ING, Tata Steel en Alliander. Op dit moment is Roeland partner bij onafhankelijk adviesbureau Labor Redimo, waar hij organisaties helpt met het ontwerpen en implementeren van innovatieve HR-strategieën en -oplossingen. Roelands missie is om HR-professionals wakker te schudden en hen fundamenteel anders te laten kijken naar hun rol. Roeland van Laer heeft diverse artikelen geschreven over thema’s als total talent acquisition, total workforce management en HR-strategie en spreekt regelmatig op congressen. Naast zijn werk bij Labor Redimo is hij semiprofessioneel muzikant (basgitaar) en speelde hij mee op diverse cd’s. Roeland is getrouwd met Marie-Line en samen hebben ze twee kinderen: Thomas en Mélanie.

 

 

 


Labor Redimo

Roeland van Laer is partner bij Labor Redimo waar hij organisaties helpt met het ontwerpen en implementeren van innovatieve HR-strategieën en -oplossingen.